15 mai 2012

Despre otita seroasa, polipi inflamati si alte nebunii- prima parte

La inceputul lui aprilie, intr-o vineri dimineata am constatat cu groaza ca David nu ne mai aude bine. Vorbeam cu el ca inainte si se uita la noi putin nervos spunand un :"aaaaaa??" foarte iritat.
Facea asa de fiecare data cand ii vorbeam pe un ton normal, si ne dadea un raspuns abia cand ridicam tonul, aproape tipand. I-am facut niste teste si ne-am dat seama ca nu ne aude!!!
Nu a avut niciun simptom de durere, nu a facut febra, singurul disconfort au fost niste muci care durau deja de o saptamana si care nu-i treceau cu nimic, in rest parea ca totul e normal din punct de vedere fizic.Am luat legatura imediat cu un medic specialist in ORL, domnul dr. Tudor Adrian de la Clinica Urechii ( si medic ORL-ist la Spitalul " Grigore Alexandrescu") care ne-a programat imediat.
La consultatie ne-a dat diagnosticul: otita seroasa cu ambele canale auditive inflamate. Mai pe intelesul tuturor: secretiile din nas s-au adunat si s-au tot adunat (David nu isi sufla nasul si trebuie sa i-l aspir eu cu batista bebelusului, iar de la o vreme nu o mai suporta...ducem adevarate lupte cand trebuie sa-i curat nasul) si i s-au scurs spre urechi, infundandu-le. Tratamentul stabilit a fost antibiotic Augmentin bis timp de 10 zile, picaturi Vibrocil in fiecare nara de 2 ori pe zi, 5 mml de Claritine solutie seara si cat se poate de des curatarea nasului cu aspiratorul.
Pentru ca ne speriasem ca nu fie si problema de nerv l-am rugat pe doctor sa faca si audiograma si sa ne spuna daca nervul auditiv e bun. Asta a fost asa ca la tampiti, dar eram foarte speriati.
Evident ca nervul auditiv e bun atata timp cat copilul a auzit perfect pana atunci, dar tot i-am facut si analizele astea.
Si pentru ca am vrut si o a doua parere profesionala care sa ne confirme diagnosticul de otita seroasa, de la clinica am plecat la Spitalul Marie Curie. In triaj am fost repartizati la dr. Ursuleanu. Auzisem de acest doctor ca ar fi unul din cei mai buni ORL-isti din Bucuresti.
Pe cat de simpatic si de treaba a fost primul doctor, pe atat de antipatic a fost dr.Ursuleanu.
NU contest absolut deloc pregatirea domniei sale si faptul ca e un medic excelent, insa e ca o ciubota de necioplit. In primul rand ne-a speriat rau de tot uitandu-se pe analizele facute la clinica Urechii ca ar fi o problema de nerv, insa le-a citit invers, eronat. Si uitandu-se fugitiv in urechile copilului nici nu a mai stat pe ganduri si ne-a spus direct: operatie!
Eu de felul meu sunt foarte incisiva si nu ma pierd usor cand merg prin spitale, mai ales cu copilul. Stiu foarte bine care imi sunt drepturile si la ce trebuie sa ma astept din partea medicilor. Dau si bani daca e cazul! Am mai spus asta! Maaiii..dar doctorul Ursuleanu nici nu se uita la noi cand vorbea si avea asa niste gesturi radicale si nervoase de parca era pe fuga.
Ne-a trimis sa-i repetam analizele la o alta doctorita, dar oricum ne-a spus si el clar ca e otita seroasa si ca trebuie operat de polipi: " Asta nu trece cu antibiotic, vrajeala..trebuie operat de polipi si gata". 
Parca asistam la lupta titanilor. Pentru ca si domnul dr. Tudor si Ursuleanu sunt cei mai buni pe ORL.Primul ne daduse tratament, al doilea nu statea la discutii si aplica direct metoda invaziva. Il si vedeam pe David anesteziat si operat chiar in minutul ala.
Am plecat sa-i repetam audiograma la doctorita recomandata si sa ne hotaram cum procedam,il operam sau nu. Dr. Ursuleanu ne-a spus sa-l sunam duminica si sa-i spunem daca da, sa stie sa-si planifice operatia.
Audiograma repetata i-a iesit bine, si ne-am dus din nou la dr. Tudor..pentru ca acum vroiam mai multe informatii si sa ne linisteasca in privinta nervului. Evident ca l-a amuzat cand a auzit ce a spus colegul sau de breasla, dar ne-a explicat ca citise gresit audiograma, adica invers.
Am decis sa ii facem tratamentul prescris de Tudor si sa ne revedem peste 10 zile.

Niciun comentariu:

Trimiteţi un comentariu

 
Impressions fondu - Blogger Templates, - by Templates para novo blogger Displayed on lasik Singapore eye clinic.